You are here

E-Sport : Mortal Kombat X turnir u G-Play igraonici u Subotici!

Slika korisnika guru's

U subotu 13.05.2017 godine u Subotici, u prostoriji G-Play igraonice, u organizaciji GameGuru održan je prvi Mortal Kombat X turnir na PS4 Pro konzolama. Sa 20 prijavljenih takmičara i sa navijačima atmosfera je bila odlična!

Sledi recap događaja i opis za one koji su propustili priliku da prisustvuju:

Među prvim takmičarima se pojavio Ivan zvani Grozni, koji je 2 sata ranije došao , kako bi malo vežbao, pošto je vatreni igrač na PC-u i uglavnom Mortal 9 igra u slobodnom vremenu.U pomoć mu je pritekao CerberusZ, poznati PS4 igrač, koji je rado pokazao par smrtonosnih poteza i kombinacija na PS4 kontroleru. Petnaest minuta pre početka turnira , takmičari su svi stigli i žrebom se odlučilo,ko će sa kim igrati. Pravila su bila jednostavna:igra eliminacije,  2 dobijene partije garantuju prolaz.

 Turnir je počelo sa dosta jakim tempom, PapaJoe je za kratko vreme savladao KukoriK, koji je bio nespreman za ovakvog jakog protivnika. Na drugoj liniji slična slika, Megalodon, taktičan igrač lako je pregazio svog mlađeg  izazivača RacikuW25. U sledećoj rundi Needle vs.  Meischke, gde igla probada srce protivnika, uz primedbu Meischke-a, da kontrole na PS4 su sasvim drugačije od onoga kako je vežbao, ali i pored ove neprijatnosti, žestoko se  odupirao sve do kraja. Na drugoj liniji, vatreni gamer i Youtube-r scYzz bez milosti eliminiše  takmičarku Perec , koja se borila svom snagom. Nesretan žreb i za MadGoggy, koji sa rezultatom  0-2 ispada u prvom krugu od vrsnog  igrača Tie10imba.

 U B grupi prvi krug započeo je Hellraiser i Grozni, (koga smo upoznali na početku teksta), koristeći cake naučeno od CerberusZ-a, prolazi  u drugu rundu iz meča sa puno napetosti i neizvesnosti , dok na drugoj liniji najmlađi  učesnik turnira, uz vatreno navijanje porodice jako se  suprostavljao drugoj takmičarki na turniru Bananah Killer-u, koja je savladala mladog borca, koji je teško prihvatio poraz, ali u krugu porodice i prijatnog pristupa protivnice, brzo je zaboravio na eliminaciju.U nastavku se predstavio RokyKiller , koji je uz bodrenje prisutnih kolega,  savladao Golub-a, i prošao u drugi krug takmičenja. Završni meč u B grupi odigrali su Kylo Rene i CerberusZ, gde u momentim CerberusZ je izgubio nadmoć, koju je imao u početku, i morao je da menja taktiku ,kako bi savladao jako nezgodnog protivnika.

U osmini finala stvari su se već zahuktavale, imali smo prvi meč PapaJoe vs.Megalodon, gde su se pokazali oba takmičara, da znanje i vrlina jeste njihovo srednje ime, ali posle teške borbe, Megalodon se oprostio od takmičenja. Sledeća borba između Yotubera scYzz-a i Needle-a je prošao u  neverovatnoj atmosferi, gde uz glasano bodrenje i navijanje, scYzz dobija extra energiju za pobedu.Uz dodatni žreb, da se popuni broj takmičara u osmini finala, od eliminisanih takmičara jedan  srećnik se mogao vratiti u igru, a to je bio Golub, koji je nakon završetka turnira sigurno  uplatio loto. Ali sreća ga nije pratila predugo, jer je za protivnika dobio Tie10Imbu, moćnog borca, koji nije znao grešiti, i sa 2-0 je opet ,  a  sada i konačno izbacio iz igre Goluba.Leti , leti , golube....

 Na drugoj strani tabele Grozni uz džentlmenske manire savladava najprijatniju osobu na turniru Bananah Killer, koja prihvata poraz uz osmeh i rukovanje sa pobednikom. Dok u drugom meču RokyKiller se ponadao za četvrtfinale,  ali mu Cerberusz nemilosrdo uništava snove , i šalje  ga na klupu. Ponovo iznenađenje! Kako bi popunili broj takmičara u četvrtfinalu , sledi igra Last Man Standing. Od eliminisanih igrača iz osmine finala  jedan po jedan dolaze na  megdan Megalodon-u, koji je žrebom izvučen da bude prvi,a kako je savladao sve izazivače,posatao je i    poslednji , te je ušao u četvrtfinale.

 Ovi igrači sada već izvlače sve kečeve iz rukava! Sudbina kroji interesantne situacije.Sastaju se CerberusZ i Grozni, učitelj i učenik sa početka priče, i u neverovatnom okršaju, novopečeni konzolista Grozni šalje CerberusZ-a u zaborav! Neverica u  publici,tužni navijači CerberusZ-a  pale cigaru pitajući sebe i ostale, kako se mogao desiti ovaj fijasko.

  PapaJoe za protivnika ima  pro gejmera i  youtuber-ascYzz-a koji sa svojim ubitačnim kombinacijama zagorčava život Jo-u, ali do samog kraja sa svojim specijalima PapaJoe uspeva da se se izbori za polufinale.

 Tie10Imba vs Megalodon, bitka koja se pamti. Megalodon taktički u prvoj partiji bira slabiji karakter, kako bi dao lažno samopouzdanje protivniku, ali u sledećoj 2. partiji bira svog favorita Kung Lao, sa kojim uspeva da izjednači  rezultat. Finalna runda uz glasno navijanje prisutnih i  bodrenje oba igrača kulminira sa skoro izjedančenim rezultatom, ali ipak za dlaku pobeđuje Tie10imba.

Učesnik rođen pod srećnom zvezdom je definitivno Megalodon, jer u ponovnoj igri Last Man Standing , pobeđuje izazivače, i ulazi u polufinale! You lucky bas....!

Prvi meč polufinala PapaJoe i Grozni! Izjednačena igra, puno defanzivnih poteza, niko ne želi sada da izgubi hladnokrvnost i glavu. Promišljeni udarci,naravno omiljeni karakter je Scorpion, koji je u celom turniru bio najzastupljeni lik. Nakon svih mogućih kombo udarca, PapaJoe krade svu nadu od Groznog za zlatnu medalju, te ostaje da se bori za 3.mesto.

 Na drugoj grani srećković Megalodon zadaje glavobolju Tie10imbi,jako teška borba, izjednačena do kraja, odluka pada u sudden death final rundi, gde Tie10Imba u zadnjem momentu pobeđuje.Veliki aplauz u igraonici.

  Finale!Dva karaktera, dva velika igrača PapaJoe i Tie10imba!Merkali su stil igre jedan drugog za vreme turnira, družili su se u pauzama, ali sada je tome kraj!PapaJoe zadaje teške udarce,Tie10Imba se brani svim snagama, i  preokreće rezultat. Veliki muk u publici, svi su  zanemeli,  čak se i limenka energydrinka otvara se pod duksom. Druga partija još neizvesnija, svi skaču, viču iz publike, bodre, navijaju, spontani uzvici prate svaki specijalni kombo  udarac.1-1 je rezultat. Kako priliči završetku jednog turnira, šampiona će odlučiti finalna runda od      100  sekundi. Možda najdužih 100 sekundi za oba igrača,igrom koju su pokazali ,stvarno se mogu nazvati profesionalcima. Ali ipak  koncentracija ne jenjava kod PapaJo-a, koji lukavo iskorišćava trenutak neopreza Tie10imbe i postaje šampion turnira!

 Dva protivnika uz osmeh se zagrle na kraju partije, uz veliki aplauz i priznanje od prisutnih.Fantastičan završetak sa fantastičnim učesnicima! Hvala svima koji ste bili na ovom turniru, i pozivamo vas sve , da nas pratite i dalje i da se vidimo na sledećim takmičenjima!