You are here

Igrali smo Jumanji!

Slika korisnika guru's

Igrali smo Jumanji!

 

Za kraj godine smo dobili prilike igrati igricu koja je rađena na osnovu novog filma Jumanji! Igru smo igrali na Xbox one platformi a ona je takođe i dostupna na Playstation 4, Nintendo Switch i Steam platformama.
Sama igrica nažalost isto kao i film ne nudi mnogo i ostavlja popriličnu prazninu za sobom u očekivanjima igrača. Igra nema story mode, stoga već nastaje problem sa samim sadržajem igrice!
Zašto proizvođač Outright Games nije bio u mogućnosti da malo pogura sadržaj i igrivost cele stvari je Van našeg razumevanja. Naslov koji smo dobili je u najboljem slučaju minimalističan, nakon svih updateova! Jumanji se igra u trećem licu to jest vidimo našeg lika sa leđa a kamera ga prati, u pitanju je pucačka igra unutar koje moramo doći sa našom četvoročlanom ekipom od tačke A do tačke B. Usput skupljamo Jumanji figurice od kojih na svakoj od četri igrivih staza ima po četri figure. Tačno ste pročitali igrica ima svega četri staza za igrati i nisu nešto preterano dugačke... Nego vratimo se aktualnoj temi, nakon što smo skupili četri figurice i probijemo se kroz ''hordu'' neprijatelja koji nas usput napadaju dolazimo do checkpointa od kojeg ćemo nastaviti igru ukoliko umremo. Ovo moramo dva puta izvesti pre nego što dođemo do velikog kamena zvanog ''Obelisk'' koji moramo da napunimo energijom specijalnog kristala koji igrači nose sa sobom od početka staze i moraju se uvek dodavati sa tim kristalom kako protivnici ne bi došli do istoga. Nakon što odradimo sve zadatke i pobijemo nekoliko dosadnih i nimalo interesantnih protivnika stižemo do kraja staze, predajemo kristal kipu koji nas čeka na kraju staze i to je to. Karakteri koje igramo su takođe poprilično monotoni, svaki lik ima svoje jedinstveno oružje i jednu specijalnu moć koju može da iskoristi sa vremena na vreme. Metci su ograničeni međutim kako ubijamo protivnike oni nam ih u velikim količinama daju nazad stoga mi se nikada nije desilo da ostanem bez metaka. Pored oružja i specijalnih moći tu su takođe i ručne granate kao i opcija za borbu prsa u prsa koje sam iskreno isprobao samo kako bi ih isprobao. Nikada nisam došao u situaciju da sam morao da koristim iste radi preživljavanja. Grafički apsolutno nije po standardima današnjih igara i u ovoj situaciji ne pričam o samoj grafici igre, ona podseća pomalo na grafički stil igara tipa Fortnite. Takve igrice su generalno prijatne na oči za decu i odrasle takođe.
Međutim u ovoj situaciji igrica je prepuna grafičkih bugova i gličeva, dovoljno Vam je da stojite u mestu i vrtite kameru oko vašeg lika i primetićete kako se model naprosto napreže da ostane u jednoj celini! Prekidaju se pixeli na modelu lika i moram reći da u igrici hara naprosto najgori screen tearing koji sam ikada video. Same pozadine staza su veoma monotone i jednolične kao što su i sami protivnici od kojih nema više od četri vrsta. Sa samom muzikom i zvučnim efektima nema nikakvih problema, osim što su totalno neupečatljivi i iskreno se nemogu setiti nijedne upečatljive melodije koja bi se tako reći zarila u moje pamćenje.
Kao što sam prethodno napomenuo igra nudi svega četri staze i četri likova za igrati uz mogućnost igranja solo sa botovima, split screen sa prijateljima na jednom uređaju do četri igrača i isti mod je takođe prisutan za online mode.
Nemam nažalost mnogo pozitivnog da kažem o Jumanji , uskočio sam u igru iskreno ne znajući u šta se upuštam , očekivajući ništa od igrice ali sam ipak ostao pomalo razočaran. Razočarenje uglavnom dolazi od cene koja se traži za ovu dotičnu igru. Smatram lično da igrica nije vredna 5000 dinara koje se traže za nju na tržištu jer smatram da ne nudi dovoljno za uzvrat, premalo je sadržaja i to što dobijemo u igri je naprosto iskustvo koje ubrzo postane monotono.

Zahvalio bi se distributeru igre Computerland d.o.o. bez koga Vam recenziju ove igre ne bih mogao predstaviti i podeliti.

Arnold PROVOKATOR Kolović