You are here

Igra je smeštena u period Drugog svetskog rata, a  razlikuje se od ostalih RTS-ova po perspektivi posmatranja i izvođenju akcija na terenu koje će se odvijati na tri nivoa.
Glavni adut ove igre i novotarija koja je izdvaja od ostalih RTS-ova jeste – blef. Naime, igraču su na raspolaganju kartice kojima u svakom trenutku igre može da aktivira neku obmanu ili mamce na bilo kom delu bojišta i tako zavara neprijatelja, ostvarujući taktičku prednost. Na raspolaganju su kartonski tenkovi i lutke koje predstavljaju pešadince, kamuflaža jedinica kojom se lažno predstavlja njihova snaga, presretanje neprijateljskih poruka i razotkrivanje naređenja, diverzije kojima se glavnina snaga namamljuje na pogrešnu stranu, izviđanje, špijuniranje itd. Igrač na raspolaganju tokom misije ima ograničen broj i vrstu kartica, ali zauzvrat kartice koje je dobio može da koristi neograničen broj puta na bilo kom delu bojišta. Poeni za korišćenje kartica stiču se protokom vremena, pa je u nekim situacijama bolje sačekati i akumulirati poene kako bi se kartice što efikasnije iskoristile.
U igri R.U.S.E. ne postoji Fog of War. Igrač može u svakom trenutku da vidi raspored neprijateljskih snaga, ali ne može znati jesu li jedinice koje vidi prave ili lažne i kolika je njihova stvarna snaga. To, naravno, otežava smišljanje strategije, a jedna jedina pogrešna odluka i pogrešno usmeravanje snaga dovoljni su za gubitak bitke.
Igru pokreće spektakularni Iriszoom 3D engine koji omogućava pregled bojišta na nekoliko različitih nivoa. Kada se posmatra iz ptičje perspektive, bojište je prikazano u vidu strateške mape na stolu generalštaba, zatim je tu uobičajeni real-time prikaz 3D ratišta sa visine, a moguće je i zumiranje akcije izbliza.

Igrica za kompjuter.

SISTEM: 

 

*CPU: 2.8 GHz Intel® Pentium® 4 or AMD® Athlon™ 64 3000+ or higher

*RAM: 2 GB (XP / Vista / Win7)

*GPU: 256 MB DirectX® 9.0c-compliant video card (ATI® Radeon X1900 series / GeForce® 7800 or better)

*DX: DirectX 9.0c (included)

*OS: Windows® XP (with Service Pack 3) or Windows Vista® (with Service Pack 2) or Windows® 7

 

PEGI rating: 
16
Datum izlaska: 
10. 09. 2010.
Ruse
Ruse
Ruse
Ruse
Ruse
Ruse

Slični proizvodi