You are here

XBOX ONE X JE KONAČNO IME ZA PROJECT SCORPIO

Slika korisnika guru's

 

Odmah na startu Xbox E3 2017 konferencije, prikazan je novi Xbox. Prošle godine je najavljen pod imenom Project Scorpio a sada smo dobili i zvanično ime, Xbox One X.

Xbox One X je kao što je i očekivano, odgovor na PlayStation 4 Pro. Ne predstavlja početak nove generacije, sve vaše Xbox One igre i oprema će biti upotrebljivi na novoj konzoli, samo će izgledati i raditi bolje. Ovo je najmanji Xbox, nekako su uspeli da vrhunski hardver spakuju u dimenzije još manje nego Xbox One S.

Xbox 360 igre koje su radile na Xbox One konzolama će moći da se igraju i na Xu, kao i određeni naslovi sa originalnog Xboxa, što je takođe najavljeno na konferenciji.

Xbox One X dolazi sa 6 teraflopsa grafičke moći, što je više od glavne Sony konkurencije koja ima 4.2. Reklamiran kao pre svega “prava” 4k konzola, imaće i podršku za supersempling za sve igre. To znači da će i vlasnici starijih 1080p televizora dobiti poboljšan kvalite slike, a to je nešto što podržava većina igara na PS4 Pro, iako ne i sve.

Prva prikazana igra bila je Forza Motorsport 7. Radiće u nativnoj 4k rezoluciji u 60 fps-a, kao dokaz da se radi o moćnom parčetu hardvera. Cena je ostavljena za sam kraj, nije ni prikazana na ekranu već samo izgovorena, kao da je i Fil Spenser bio svestan da $499 uopšte nije malo. Xbox One X izlazi 7. novembra.

 

Izvor Play!zine