You are here

Igrali smo klasiku iz detinjstva! CTR - Crash Team Racing!

Slika korisnika guru's

Čast mi je velika predstaviti ukratko igru ,klasiku tešku iz detinjstva. Radi se o igri koja je okončala mnogo prijateljstva, igra koja svojom kompetativnošću, relativno jednostavnom mehanikom , šarenom grafikom i energičnom muzikom formirala jednu celu generaciju.
U pitanju je svačiji omiljeni junak iz detinjstva Crash ,njegovi prijatelji kao i neprijatelji koji su odlučili ne rešene ne suglasice rešiti u vidu trka! Crash team racing Nitro fueled nam donosi istu onu zabavu u obnovljenom vizualnom izdanju koju nam je originalni Crash team racing doneo davne 1999. godine, 4k grafika, sa obnovljenim modelima, karaktera i vozila kao i svaka poznata staza koja je dobila face lift je tu da povrati nostalgične uspomene starim igračima , takođe i da privuče nove koji još možda nisu imali prilike igrati istu! A verujte mi da ako date priliku igri svakako će Vas uvući u svoj haotičan svet s' kojim smo već veoma dobro upoznati iz Crash serijala.

   

Sama igra nam daje podjednaki nivo šarmantnosti i izazova, vreme učitavanja malo više pati na Switch konzolama nego na ostalim platformama ali je prihvatljivo naspram količine detalja i kvaliteta same grafike koja nam igra pruži. Nitro fueled sadrži 23 staza u klasičnom formatu trkanja i 12 Battle arena staza koje su arene specifično dizajnirane za borbu, takođe imamo i dva grand prixa tj velika eventa ali te staze ne bi ovde ubrajali sada jer će se oni u buduće još dodavati u igru i učestvovanjem na tim trkama osvajamo nove likove i nova vozila pa ih svakako vredi pratiti i daje igri uvek jedan novi faktor svežine.

Slučajno ako neko nije upoznat sa formatom igre Crash team racing nitro fueled, dozvolite mi da Vam ukratko objasnim suštinu i srž igre. Biramo jednog od ponuđenih likova tipa Crash, Coco, Dr. Neo Cortex i mnoštvo drugih a zatim im biramo izgled vozila koja u suštini ne menja ništa na statiskima samih vozila jer svaki od učesnika ima svoje statistike tipa ubrzanje, top brzina, kontrola vozila, stabilnost itd. Nakon izbora lika biramo stazu na kojoj ćemo se trkati, sve staze su veoma šarene, na prvi pogled deluju često jednostavne, jedan pravac udri po gasu i gledaj da budeš prvi. Međutim ukoliko posvetimo malo pažnje, često ćemo naći prečice po stazama razno, razne prolaze skrivene koji se otvaraju nakon što smo nešto uradili u prethodnom krugu i mogu da promene tok trke u potpunosti!
Naravno svaka staza ima zelene platforme za ubrzavanje kada pređemo preko istih dobijamo privremeno ubrzanje ili ti boost uz čiju pomoć možemo brzo proleteti stazom. Bitno je napomenuti da iste te platforme za ubrzavanje se ne nalaze na svakom uglu staze, stoga ćemo morati naučiti koristiti ''drift'' funkciju , to je mali skok u levo ili desno nakon čega prokližemo na iste strane i proklizavanjem dobijamo isti boost koji bi smo dobili od platformi i naravno za kraj ne smemo da iz ostavimo naj bitniji i naj zabavniji aspekat ove igre a to su oružja. Razbacano po terenu imamo kutije sa dva resursa jedno od dva resursa su oružja koja su diskutabilno naj zabavnija u celoj igri. Prelaskom preko tih istih kutija dobijamo pristup naoružanju tipa bombe, rakete, TNT kutije koje ostavljamo iza sebe i mnogo drugih stvarčica sa kojima možemo napakostiti protivničkim igračima.
Spomenuli smo naravno dva resursa u igri , drugi resurs je kutija sa takozvanim Wompa fruitom, tj voćke koje na prvi pogled podsećaju na jabuke. Što više tih voćki posedujemo to nam je brži auto, pa možda na prvi pogled deluje kao da nema smisla skupljati ove maltene bez vredne voćke ali pokušajte skupiti desetak tih voćkica pa se i sami uverite u učinak prirodnih goriva!

  

Mi smo uživali u svakom trenu ovog remek dela sa prekretnice veka a sada nove generacije koje dolaze imaju prilike da iskuse sve više i više ovih klasičnih naslova uz koje smo i mi sami odrasli. Dajem svaku preporuku za CTR igra će podariti neverovatnu zabavu svima, porodicama, prijateljima pa čak i ako ste sami uvek imate pristup online modu, koji je u trenutku pravljenje ove recenzije pre-zasićen igračima!
Želeo bi da se zahvalim distributeru i dobavljaču ovog fenomenalnog naslova Computerlandu što su nam dali priliku da se vratimo u naša detinjstva pa makar na par minuta po trci!

Arnold PROVOKATOR Kolović

Ako Vas je ova recenzija podstakla da probate igru, možete naručiti na sledećem linku:

http://www.gamesguru.rs/search?pretraga=crash+team