You are here

Igrali smo - PS4 FIFA 19 - review !

Slika korisnika guru's

Svakog septembra se pojavljuje novi nastavak najpoznatijeg fudbalskog naslova FIFA, tako je bilo i ove godine, i svake godine kada preorderujemo uvek nam se mota jedno pitanje u glavi „ ista će biti igra , i kao prethodne godine, da li vredi da se kupi novi ? “

Ali skepticizam prestaje , čim instaliramo Fifu 19.Naravno, sam mehanizam igre je uglavnom isti, ali ima par ključnih promena i dodatih game modova, koji ne da su poboljšanje naspram Fife 18, nego mnogo više unapređenja i raznolikost načina igranja , nego sa Fife 17 na Fifu 18.

Prvo . što je velika promena, da je EA od Konamija preuzeo prava na Ligu šampiona i Ligu Evrope, tako da jedini rival ovom naslovu je ostao bez svojih najvećih aduta.Napokon, Fifa 19 je postala all-in-one igra za ljubitelje fudbala, sa originalnom muzikom i scenarijom Lige šampiona.

    

Mehanika igre je malo dorađena, kratki pasevi su brži i malo precizniji, lob šutevi su poboljšani, imate osećaj dubine terena, i zahvaljujući ovom unapređenju, monogo više golova smo dali sa glavom, što je opet dobar feeling.Fifa 19 nije pojednostavljena, odnosno zaglupljena, čak što više, AI se pametnije snalazi u prostoru i nalazi bolje pozicije za postizanje golova.Driblanje sa desnim stikom kontrolera je usavršen, tako da protivnika možemo sa elegancijom da savladom na opštu radost publike.

House Rules mode dozvoljava takozvani “ play till you die “, bez faulova, offside-a, žutog i crvenog kartona, tako da ovde se igra u fazonu UFC , sve što nije dozvoljeno je poželjno.

Iako industrija u zadnje vreme sve naslove usmerava ka online modu , Fifa 19 je svoja unapređenja usmeravala za offline mod, što je nezamenljiv osećaj, kada se skupi dobro društvo u dnevnom boravku , i krene navijanje i urlanje i vrištanje, koja se samo čuje na Marakani.

Survival mode je new age novitet za fudbal, ali daje šarenolikost ovom naslovu.Ukoliko vaš tim da gol protivniku, random gubite igrača iz tima.I tako do  6 igrača.Ovo nije mod za cello veče, nego malo predaha da napravite između ozbiljnih borbi protiv komšije ili online protivnika.

Priča o Alexu Hunteru se nastavlja, sa još dodatih par rođaka i prijatelja, pa se priča nastavlja, ali ukoliko ste od početka igrali story mod, moglo se primetiti da se igra usporava sa mnogo prelaznih scena i priča, koje su super odrađene, ali postaje sve dosadnije čekati na akciju, tako da najverovatnije ćemo se ove godine oprostiti od Alexa.

Career mod offline je možda od svih modova najinteresantniji, ona je ostala i najigraniji mod u ovoj opciji.

Ali svemu prednjači online mod Ultimate Team mod, jer tu se mnoge promene nisu desile, ali prave utakmice, napredovanje , prodaja igrača i sve u svemu srce same Fife se skriva u ovom modu. Iako se još uvek primećuje da je odbrana i zaustavljanje protivnika u prodoru u drugom planu, Fifa se bazira na napade in a davanje golova.

Sve u svemu, ako sumiramo, Fifa 19 je definitivno najbolji naslov u seriji, ali tako bude svake godine.Iako se uvek ukršatju mačevi oko fudbalske igre Fife i konkuretskog naslova, koju svi znamo,pored svih upoređivanja pro i kontra mišljenja, činjenica je da je Fifa 19 najbolja fudbalska igra koja može da se kupi.

Zahvaljujem se Computerland-u na Fifa 19 naslovu, koja je omogućila da Vam predstavim ukratko ovaj odličan naslov.

Perlaki Robert