You are here

Igrali smo simulator godine, F1 2019!

Slika korisnika guru's

Moguće je da nisam naj kvalifikovanija osoba za obradu ove sledeće recenzije, pošto se u formulu ne razumem mnogo! Međutim ću dati sve od sebe da prenesem uzbudljiv osećaj i doživljaj koji sam imao prilike iskusiti igrajući F1 2019 na PS4 platformi! Codemasters kao proizvođač je istaknut po pitanju proizvodnje trkačkih igara bilo to simulacije ili arkadne trke neki od naslova pod njihovim repertoarom uključuju igre tipa: Fuel, F1 serijal simulacija počevši od 2009 godine, Dirt serijal i mnoge druge. Igra nam je dostupna na PC, PS4 i Xbox One naša recenzija se zasniva na osnovu toga što smo videli i iskusili na PS4.
Po pitanju stabilnosti igre bilo u offline ili online modu, igra se pokazala sasvim solidno, bez frame dropova i laga. Baza igrača u online modu je bila pomalo limitirana , predpostavljam zbog toga što u vreme formiranja ove recenzije igra je još bila dostupna samo u Beta izdanju. Codemasters je generalno poznat kao proizvođač video igara koji gleda da izvuče maksimalne grafičke i audio performanse iz trenutno dostupnih platformi i verujem da su se podjednako potrudili oko ove igre. Grafički igrica ne razočarava od modela samih automobila koji su nam dostupni u tri varijante: F1, F2 i Classic. Svaki od modela automobila je verodostojno izrađen, i zvukovi koje ispuštaju ove premoćne mašine su čisti odraz njihovih izgleda. Staze su verodostojne onima iz pravog života od Albert parka do Yas Marina to što smo videli nas nije ostavilo ravnodušnima. Modeli zgrada, prirode,neba,sunca (god rays) i celokupnog ambijenta u današnjici smatram da je naprosto ne moguće odraditi loše, sa resursima i znanjem koje su ponuđene proizvođačima tipa Codemasters ,uvek možemo očekivati grafička remek dela!
  
 
Napomenuo sam u gore navedenom tekstu da to što smo videli od staza je bilo lepo, ključna reč je naravno u ovoj situaciji ''to što smo videli'' , jer mi verujte na reč kada Vam kažem da nećete imati mnogo vremena za razgledanje. Kao što sam na početku same recenzije napomenuo do sada nikada pre nisam imao prilike igrati F1 igru, stoga mi je ovo prvo iskustvo. Moram priznati da sam se iznenadio prilikom ubrzanja ovih moćnih mašina, znam da su refleski i koncentracija koje su potrebne za upravljanjem ovih vozila visoka ali me sasvim slobodno možete držati za reč kada Vam kažem da sam morao par puta restartovati igru jer sam izazvao masovni sudar u prvom skretanju. Sumnjam da bilo šta može da zameni feeling vožnje prave stvari ali je ovo nešto naj bliže što možemo tome da priđemo, posle par restarta sam uspeo držati kola napokon na stazi sa manjim, većim poteškoćama. Koristeći volan sa pedalama i menjačem je jedini način na koji bi mogli da upotpunimo ovo remek delo od igre. Auto dostiže 160km na čas u trenu oka i koči podjednako dobro, potrošnja guma, oštećenja na kolima, potrošnja goriva i slično su realni u zavisnosti od naših podešavanja. Imamo mogućnost podešavanja nivoa realnosti za iste. Podešavanje sopstvene pit stop ekipe je veliki deo igre, koliko goriva da se dosipa u auto, kakve gume da se stave u zavisnosti od stanja na putevima i mnoge druge opcije su nam na raspolaganju. Entuzijasti F1 trka će steći veliku količinu zabave sa igrom i verujem da čak i amateri poput mene mogu da se zabave.

  

Zahvaljujem distributeru video igre Computerlandu na neverovatnom iskustvu koja mi je ova igra pružila, nisam pre igrao ništa iz F1 serijala ali od sada pa nadalje Codemasters je stekao novog obožavaoca i definitivno ću pratiti serijal u buduće i svakako dajem preporuke obožavaocima i laicima F1 da daju prilike i da se pritom dobro zabave!

Arnold PROVOKATOR Kolović

Ako Vas je ova recenzija podstakla da probate igru, možete naručiti na sledećem linku:

http://www.gamesguru.rs/search?pretraga=f1+2019+anniversary+