You are here

KORIŠĆENE IGRE (PITANJA I ODGOVORI )

                                         

Puno puta se upita kupac, da li vredi uzeti polovnu robu ili kupiti novo, neotpakovano , kako bi osećaj otvaranja kutije, prvi klik , kada se dvd ploča odvoji od držača , itd.Ali postavlja se pitanje, da li taj emotivni doživljaj vredi razliku u ceni čak i do trostruke vrednosti?Ukoliko ste u nedoumici oko ovih stvari, mala pomoć kroz Q & A sekciju:

1. Da li polovnu igru mogu da igram od početka, ili moram da nastavljam gde je prethodni igrač završio stazu , moram li koristiti njegova podešavanja i account?

* Pošto se radi o konzolnim naslovima, ona nije vezana za serijski ključ i account kao kod PC igrica, tako da polovna igra funkcioniše isto kao i nova, samo nema folije ( kao kod auta, full oprema osim kože :) ).

2.Kakvu garanciju imam da su igrice ispravne?

* Svaku polovnu igru testiramo i vizuelno detaljno pregledamo, kako bi ustanovili potpunu ispravnost medija.Prilikom kupovine kupac se može uveriti u fizičku ispravnost i neoštećenost dvd-a.

3.Da li otkupljujete polovne igre?

* Da, vršimo otkup igara za konzole, s time da je igra i ambalaža uredno očuvana u kompletu sa pratećim knjižicama i dodacima, i da je interesantno za tržište.Procenu vršimo po trenutačnim tržišnim cenama i na osnovu ponude -potražnje.Igra se može zameniti za drugu polovnu koju imamo u ponudi u ugovorenoj vrednosti.

4.Da li mogu da zamenim polovnu igru kod vas, ako sam je kupio u vašoj prodavnici i odigrao do kraja?

* Naravno, može se zameniti za drugu polovnu ili novu igru, posle procene ispravnosti i kompletnog sadržaja medija i ambalaže, i vrednosti naslova na dan zamene.

5.Šta vam to tačno znači " u kompletu" , uredno očuvana i ispravana?

* U donjem primeru , kroz par slika ćemo pokazati na šta smo tačno mislili.

6.Kada vredi da kupim novu , a kada polovnu igricu?

Po našem mišljenju , igre koje su ekskluzive ili limitirane serije, odnosno steelbook ili collector izdanje, vredi uzeti kao nove, jer dodatni sadržaj , odnosno bonus koji se dobija sa njime, ima svoju vrednost , koja će i kasnije da se ceni na tržištu, naravno, ako ga sačuvate.Ako ste kolekcionar neke serije naslova, ili samo volite miris novog proizvoda, i onda vam preporučujemo da izdvojite više para iz novčanika.A ukoliko ste igrač sa puno vremena i sposobnosti, koji voli da sedne i ne ustaje dok ne vidi odjavnu špicu igre, onda vam toplo preporučujemo polovne naslove, kako bi ste mogli što više igara završiti i da ne gubite na vrednosti istih.